WordPress woocommerce ile dropshipping nasıl yapılır, neden tercih edilmeli sizlere bu yazımda aktaracağım. Dropshipping ile ilgili kısaca bilgi sahibi olmak isterseniz hazırladığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

WordPress ücretsiz ve çok sayıda eklendi desteği bulunan içerik yönetim sistemidir. Uygun fiyatlı yıllık sunucu ve alan adı kiraladıktan sonra hızlıca düzenlemelerinizi yaparak dropshipping ile satış yapmaya başlayabilirsiniz.

WordPress woocommerce mi? Shopify mı?

Dropshipping için en çok tercih edilen uygulama shopify. Shopify aylık ücret karşılığında size sunucu ve dropshipping için hazır bir alt yapı sağlıyor. Yine alan adınızı godady sitesi üzerinden alırsanız alan adı transfer işleminizi shopify hesabınıza otomatik yapabiliyorsunuz. Stripe gibi kredi kartı üzerinden ödeme alabilmeniz için de shopify size hazır bir alt yapı sağlıyor. Ücretli veya ücretsiz tasarımlar ile site tasarımınızı değiştirebilirsiniz.

WordPress woocommerce uygulamasının en büyük avantajı ücretsiz olmasıdır. Yıllık sunucu ve alan adı kiralamanız gerekir. Dilerseniz woocommerce tasarımlarını ücretli olarak buradan temin edebilirsiniz. Ödeme almak için ayrıca eklentileri kurup ayarlamanız gerekmektedir.

WordPress Woocommerce ile dropshipping nasıl yapılır?

1. Sunucu seçimi

Sunucu hizmeti veren farklı firmalar mevcut. Dilerseniz yurtdışı dilerseniz yurtiçi sunucu hizmeti veren firmalar seçebilirsiniz. Yurtiçi sunucu hizmeti için uygun fiyatları için güzel hostingi, yurtdışı sunucu hizmeti için OVH firmalarını inceleyebilirsiniz. Ücretsiz SSL hizmeti verip vermediğine dikkat edin, çünkü SSL sertifikamızın olması şart. Cloudflare üzerinden alınan ücretsiz SSL sertifikaları sağlıklı çalışmaya biliyor.

2. Alan adı seçimi

Alan adı seçimi için uygun fiyatlı alan adı satışı yapan firmaları araştırmanız gerekiyor. Özellikle godady belli zamanlarda farklı ülkelerde alan adı kampanyaları yapıyor. Alacağınız alan adının satışını yapacağınız ürünler ile ilgili olması önemlidir. .com uzantılı olması önemlidir.

3. WordPress ve woocommerce kurulumu

WordPress kurulumu ile ilgili daha önce bir video çekmiştim. Buradan izleyebilirsiniz. Woocommerce tasarımı için themeforest sitesi üzerinden tasarımları satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden tasarımların farklı versiyonları ücretsiz olarak temin edilebiliyor fakat tasarımın kodları üzerinde yapılan değişiklikler sitenize zarar verebilmektedir. Aldığınız tasarımı sitenize uygulamak için aşağıdaki hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz.

Woocommerce eklentisini indirmek için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca woocommerce mobil uygulaması sayesinde siparişlerinizi ve sitenizin genel durumunu takip edebilirsiniz.

4. Ödeme yöntemleri

Bildiğiniz gibi Paypal ülkemizde kapalı. Paypal ile ödeme alabilmeniz farklı bir ülke üzerinden başvurmanız gerekmektedir. Paypal ödemelerinizi trasferwise üzerinden banka hesabınıza çekebilirsiniz.

Paypal’dan gelen ödemeleri transferwise hesabınıza aktarabilirsiniz.

Kredi kartı üzerinden ödeme alabilmeniz için Stripe sitesi üzerinden üye olup api bilgilerinizi WordPress stripe eklentisine tanımlamanız gerekmektedir.

Stripe üzerinden gelen ödemeler aşağıdaki gibi gözükmektedir.

Stripe üzerinden gelen ödemelerinizi alabilmeniz için Payoneer hesabınız olması gerekmektedir. Payoneer sitesi üzerinden hesap açmak için tıklayınız. Belli bir komisyon tutarını stripe aldıktan sonra mesai saatleri içerisinde Payoneer hesabınıza transfer edecektir. Payoneer hesabından transfer işlemi yapabilmeniz için en az 50$ hesabınızda olması gerekmektedir. Ortalama 3 iş günü içerisinde hesabınıza gönderilmektedir. Hesabınızda para var ve transfer etmediğiniz taktirde aylık 1$ hesabınızdan ödeme almaktadır.

5. Ürün bulma

Sitenizde hangi ürünleri satmak istediğinize karar verdiniz fakat binlerce sizin gibi dropshipping yapan siteler mevcut. Sizin satışı yapılabilecek ürünlerin analizlerini çok iyi yapmanız gerekmektedir. Winning Produtcs dediğimiz bu ürünler için ecomhunt gibi siteler de mevcut incelemenizi öneririm.

6. Ürünlerin sitenize yüklenmesi

Ürünlerinizi wordpress sitenize otomatik olarak yükleyebilmeniz için eklentiler mevcut. Bu eklentiler ile aliexpress sitesi üzerinden ürünün tüm detaylarını aktarabilirsiniz. Ezusy eklentisini tavsiye edebilirim. Eklentiye bu adresten ulaşabilirsiniz. Ezusy eklentisi ile sitenizi bir birine entegre etmeniz gerekmektedir. Aliexpress sitesine girdiğinize Chrome tarayıcı eklentisi olarak Ezusy aktif olmalıdır. Ürünlerin üzerinde Ezusy iconu gözükmektedir, bu icona tıklayarak ürünleri Ezusy paneline aktarabilirsiniz. Ezusy eklentisi üzerinden sitenize ekleyeceğiniz ürünlerin varyasyonlarını, fiyatlarını Ezusy paneli üzerinden yapmanız gerekmektedir. Ürün yorumları için ryviu.io eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti üzerinden sitenizi yetkilendirmelisiniz. Aliexpress üzerinden yorumlarını almak istediğiniz ürünleri bu eklenti ile sitenizde ki ürün yorumlarına aktarabilirsiniz.

7. Ürün tanıtımları

Yukarıdaki tüm adımları yaptıktan sonra sitenizi oluşturdunuz, insanları sitenizden ve ürünlerinizden haberdar etmek kaldı. Bunun için dijital pazarlama çalışmalarına hemen başlamanız gerekiyor. Facebook reklamları dropshipping ürün tanıtımları için en çok tercih edilen pazarlama kanalıdır. Doğru hedef kitle seçimi, düşük bütçe ile yüksek geri dönüşler sağlamaktadır.

Bu yazımda sizlere WordPress Woocommerce ile dropshipping nasıl yapılır bilgi vermek istedim. Sorularınız olursa iletişime geçebilirsiniz.